Ehtoon Ruokalista

Selkeitä makuja, paikallisista raaka-aineista.

Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.

Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.

Tee pöytävavarus

Menut

Von Wrightin menu

54 €
Alkuruoka: Sorsarillette
Pääruoka: Savon siikaa
Väliruoka: Kotimaisia juustoja
Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon lihamenu

50-55 €
Menun hinta vaihtelee päivän lihan mukaan
Alkuruoka: Talon Tartar
Pääruoka: Päivän liha
Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon kalamenu

43 €
Alkuruoka: Muikkubriossi
Pääruoka: Savon siika
Jälkiruoka: Sesongin leivos

Ehtoon kasvismenu

35 €
Alkuruoka: Munakoisobriossi
Pääruoka: Sesongin risotto
Jälkiruoka: Ehtoon jäätelöä
Menun lisukkeeksi 6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)

TAI

Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)

Annokset

Alkuruuat

Muikkubriossi 12 €

Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)

Munakoisobriossi 12 €

Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)

Talon Tartar 13 €

Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)

Sorsarillette 13 €

Ylä-Savon sorsaa, perunarieskaa ja vuohenputkigremolata. (L, saatavana G) (L, saatavana G)

Sesongin risotto 10 €

Sesongin mukaan vaihtuva risotto. Saatavana myös pääruokakokoisena. (L, G, saatavana VE)

Juomasuositus: Hirtl Riesling Exklusiv

Pääruuat

Savon Siikaa 27 €

Paistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)

Päivän liha 28-34 €

Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)

Sesongin risotto 19 €

Sesongin mukaan vaihtuva risotto. (L, G. Saatavana VE)

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Väliruoka

Kotimaisia juustoja 7 €

Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, Korholan kartanon paratiisiomenahilloa ja Rautalammin metsähunajaa.

Jälkiruuat

Ehtoon jäätelöä 6 €

Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)

Ternimaito Creme Brulee 10 €

Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)

Juomasuositus: Lignell & Piispasen Lakkalikööri
Sesongin leivos 8 €

Sesongin mukaan vaihtuva leivos.

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Viinit

Ferriola Brut Cava 8€/12CL, 37€/plo
Kuiva kuohuviini, Espanja. 11,5% Luomu, vegaaninen.
Sartori Prosecco Erfo Brut 8€/12CL, 37€/plo
Kuiva kuohuviini, Italia. 11%.
Hirtl Riesling Exklusiv 8€/12cl, 37€/plo
Kuiva valkoviini, Itävalta. 12,5%.
Steinmühle Weissburgunder 8€/12cl, 37€/plo
Puolikuiva valkoviini, Saksa. 11,5%. Luomu, vegaaninen.
Les Cotilles Chardonnay 39€/plo
Kuiva valkoviini, Ranska. 13%. Vain pulloittain.
Assemblage Terres Blanches 8€/12cl, 37€/plo
Kuiva roséviini, Ranska. 13%. Luomu, vegaaninen
Sartori Regolo Valpolicella Ripasso 8€/12cl, 37€/plo
Keskitäyteläinen punaviini, Italia. 14%. Vegaaninen.
Bianchi Malbec 8€/12cl, 37€/plo
Täyteläinen punaviini, Argentina. 15%
Les Cotilles Pinot Noir 8€/12cl, 37€/plo
Keskitäyteläinen punaviini, Ranska. 13%. Vain pulloittain.