Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.
Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.
Tee pöytävavarusMatilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)
TAI
Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Valtaosa raaka-aineistamme tulee omalta paikkakunnaltamme. Niitä kerätään ja kalastetaan päivittäin, joten menumme saattaa poiketa tässä kerrotusta päivän saaliista ja satokaudesta riippuen.
Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.
Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)
Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)
Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)
Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G, saatavana VE)
Paistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)
Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)
Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G. Saatavana VE)
Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.
Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, sesonginmukaista Ehtoon hilloa ja Rautalammin metsähunajaa.
Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)
Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)
Vaihtuu sesongin mukaan.
Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.