Ehtoon Ruokalista

Selkeitä makuja, paikallisista raaka-aineista.

Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.

Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.

Tee pöytävavarus

Menukokonaisuudet

Vallgrenin taitelijamenu

58 €
Menun inspiraationa on toiminut Rautalammin Museon kesän 2025 näyttely “Vallgrenit ja Gallen-Kallela”. Viivi Vallgren oli kotoisin Rautalammilta ja kuvanveistäjämiehensä kanssa heitä yhdisti rakkaus toisiinsa, taiteeseen ja hyvään ruokaan.
  • Alkuruoka: Ranskalainen kalakeitto
  • Pääruoka: Päivän liha
  • Väliruoka: Kotimaisia juustoja
  • Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon lihamenu

52 - 58 €
Menun hinta vaihtelee päivän lihan mukaan
  • Alkuruoka: Talon Tartar
  • Pääruoka: Päivän liha
  • Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon kalamenu

46 €
  • Alkuruoka: Muikkubriossi
  • Pääruoka: Savon siikaa
  • Jälkiruoka: Sesongin jälkiruoka

Ehtoon kasvismenu

35 €
  • Alkuruoka: Munakoisobriossi
  • Pääruoka: Sesongin risotto tai gnocchi
  • Jälkiruoka: Ehtoon jäätelöä
Menun lisukkeeksi 6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)

TAI

Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)

Valtaosa raaka-aineistamme tulee omalta paikkakunnaltamme. Niitä kerätään ja kalastetaan päivittäin, joten menumme saattaa poiketa tässä kerrotusta päivän saaliista ja satokaudesta riippuen.

Alkuruuat

Muikkubriossi 12 €

Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)

Munakoisobriossi 12 €

Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)

Talon Tartar 14 €

Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)

Sesongin risotto / gnocchi 10 €

Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G, saatavana VE)

Ranskalainen kalakeitto 12 €

Paikallisesta kalasta valmistettu upea ranskalainen klassikko Ehtoon tapaan, Matilaisen perunaa ja fenkolia. (L, G)

Pääruuat

Savon Siikaa 29 €

Paistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)

Päivän liha 29-35 €

Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)

Sesongin risotto / gnocchi 19 €

Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G. Saatavana VE)

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Väliruoka

Kotimaisia juustoja 9 €

Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, sesonginmukaista Ehtoon hilloa ja Rautalammin metsähunajaa.

Jälkiruuat

Ehtoon jäätelöä 6 €

Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)

Ternimaito Creme Brulee 12 €

Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)

Sesongin jälkiruoka 9 €

Vaihtuu sesongin mukaan.


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.