Ehtoon Ruokalista

Selkeitä makuja, paikallisista raaka-aineista.

Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.

Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.

Tee pöytävavarus

Menukokonaisuudet

Ehtoon lihamenu

52 - 58 €
Menun hinta vaihtelee päivän lihan mukaan
  • Alkuruoka: Talon Tartar
  • Pääruoka: Päivän liha
  • Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon kalamenu

46 €
  • Alkuruoka: Muikkubriossi
  • Pääruoka: Savon siikaa
  • Jälkiruoka: Sesongin jälkiruoka

Ehtoon kasvismenu

35 €
  • Alkuruoka: Munakoisobriossi
  • Pääruoka: Sesongin risotto tai gnocchi
  • Jälkiruoka: Ehtoon jäätelöä
Menun lisukkeeksi 6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)

TAI

Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)

Valtaosa raaka-aineistamme tulee omalta paikkakunnaltamme. Niitä kerätään ja kalastetaan päivittäin, joten menumme saattaa poiketa tässä kerrotusta päivän saaliista ja satokaudesta riippuen.

Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.

Alkuruuat

Muikkubriossi 12 €

Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)

Munakoisobriossi 12 €

Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)

Talon Tartar 14 €

Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)

Sesongin risotto / gnocchi 10 €

Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G, saatavana VE)

Pääruuat

Savon Siikaa 29 €

Paistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)

Päivän liha 29-35 €

Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)

Sesongin risotto / gnocchi 19 €

Sesongin mukaan vaihtuva risottoa tai Matilaisen perunasta valmistettuja gnoccheja alkupalakoossa. (L, G. Saatavana VE)

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Väliruoka

Kotimaisia juustoja 9 €

Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, sesonginmukaista Ehtoon hilloa ja Rautalammin metsähunajaa.

Jälkiruuat

Ehtoon jäätelöä 6 €

Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)

Ternimaito Creme Brulee 12 €

Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)

Sesongin jälkiruoka 9 €

Vaihtuu sesongin mukaan.

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.